Lapsiperheiden kotipalvelu

 Lapsiperheiden kotipalvelu Oulu ja lähikunnat / 044 983 1324

Hyvän Mielen Palvelut tarjoavat lapsiperheiden kotipalvelua, joka on perheen arkielämän, lasten- ja kodinhoidon tavoitteellista ja suunnitelmallista vanhemmuuden sekä arjessa selviytymisen tukemista. Kotipalvelua voidaan antaa myös äkkillisessä perheen kriisitilanteessa. Kotipalvelun tavoitteena on perheen omien voimavarojen vahvistaminen perheen tarpeista lähtien.

Alla on kuvattu sisältöä yleisesti, mutta perheelle tuotettava palvelu määräytyy yksilöllisten tarpeiden mukaan.

  • Päivittäiset kodinhoidolliset tehtävät, esim. arkisesta siisteydestä huolehtiminen (huom. ei sisällä suursiivouksia, ikkunanpesuja ym), ruoanlaitto, pyykinpesu, astioiden pesu, lähikaupassa käynti, aterioiden suunnittelu ja vanhempien opastaminen arjen toimissa.
  • Lastenhoito
  • Kasvatuksessa ohjaaminen sekä vanhemmuudessa tukeminen
  • Kotitapaturmien ehkäiseminen ja tapaturmavaaran minimointi
  • Asiakkaan tukeminen ja kannustaminen arjen toiminnoissa, kokonaistilanteen arviointi
  • Sosiaalisten ja psyykkisten ongelmien huomioiminen, seuraaminen ja asiakkaan
  • Tukeminen, keskustelun aktivointi sekä yhteydenpitoon kannustaminen
  • Terveysneuvonta ja ohjaus

Lapsiperheiden kotipalvelu on kirjattu lakiin ja siihen on tarjolla kunnan tai kaupungin myöntämä palveluseteli. ( SHL § 19 )

Mistä palveluseteliä voi kysyä?

Palvelusetelin myöntää asuinkunta omien kriteeriensä mukaisesti. Kunnasta riippuen palvelutarpeen arvioinnin tekee neuvola, asuinalueen sosiaalityöntekijä tai palveluohjaaja, joka tekee pääsäntöisesti myös päätöksen palvelusetelin myöntämisestä. Näistä tarkempaa tietoa löytyy Oulun kaupungin nettisivuilta.

Oulussa aloitettiin maksuton lapsiperheiden kotipalvelun kokeilu 1.9.2018. Kokeilu kestää vuoden 2019 loppuun saakka ja sen aikana uudet lapsiperheiden kotipalvelun asiakkaat saavat palvelunsa maksuttomana kahden viikon ajanKotipalvelujakson aikana perheen palvelutarve ja säännöllisen kotipalvelun tai muun tuen tarve arvioidaan. Lue lisää täältä!

 

 

Lapsiperheiden kotipalvelua voi hankkia myös käyttäen kotitalousvähennystä vaikka palveluseteliä ei olisi käytettävissä.

Kotitalousvähennys on 50% palvelun tuntihinnasta. Kotitalousvähennyksessä on vuosittain sadan euron omavastuu. Myös palveluseteliä käyttävä perhe voi halutessaan ostaa palvelusetelillä hankitun palvelun lisäksi kotipalvelua käyttäen kotitalousvähennystä.