Lapsiperheiden kotipalvelu

 Lapsiperheiden kotipalvelu Oulu / 040 7264 272

Hyvän Mielen Palvelut tarjoaa lapsiperheiden kotipalvelua, joka on perheen arkielämän, lasten- ja kodinhoidon tavoitteellista ja suunnitelmallista vanhemmuuden sekä arjessa selviytymisen tukemista.

Kotipalvelua voidaan antaa myös äkkillisessä perheen kriisitilanteessa. Kotipalvelun tavoitteena on perheen omien voimavarojen vahvistaminen perheen tarpeista lähtien.

Alla on kuvattu sisältöä yleisesti, mutta perheelle tuotettava palvelu määräytyy yksilöllisten tarpeiden mukaan.

  • Päivittäiset kodinhoidolliset tehtävät, esim. arkisesta siisteydestä huolehtiminen (huom. ei sisällä suursiivouksia, ikkunanpesuja ym), ruoanlaitto, pyykinpesu, astioiden pesu, lähikaupassa käynti, aterioiden suunnittelu ja vanhempien opastaminen arjen toimissa.
  • Lastenhoito
  • Kasvatuksessa ohjaaminen sekä vanhemmuudessa tukeminen
  • Kotitapaturmien ehkäiseminen ja tapaturmavaaran minimointi
  • Asiakkaan tukeminen ja kannustaminen arjen toiminnoissa, kokonaistilanteen arviointi
  • Sosiaalisten ja psyykkisten ongelmien huomioiminen, seuraaminen ja asiakkaan
  • Tukeminen, keskustelun aktivointi sekä yhteydenpitoon kannustaminen
  • Terveysneuvonta ja ohjaus

Lapsiperheiden kotipalveluun on tarjolla Oulun kaupungin myöntämä palveluseteli.

Mistä palveluseteliä voi kysyä?

Palvelusetelin myöntää asuinkunta omien kriteeriensä mukaisesti. Palvelutarpeen arvioinnin voi tehdä neuvola, asuinalueen sosiaalityöntekijä tai palveluohjaaja, joka tekee pääsäntöisesti myös päätöksen palvelusetelin myöntämisestä.

Lisätietoa löydät Oulun kaupungin nettisivuilta.

Uudet kotipalvelun asiakkaat saavat vuodessa kahden viikon ajan kotipalvelua maksuttomasti. Kotipalvelujakson aikana arvioidaan perheen palvelutarve ja säännöllisen kotipalvelun tai muun tuen tarve.

Lapsiperheiden kotipalvelua voi ostaa myös käyttäen kotitalousvähennystä vaikka palveluseteliä ei olisi käytettävissä!

Myös palveluseteliä käyttävä perhe voi halutessaan ostaa palvelusetelillä hankitun palvelun lisäksi kotipalvelua käyttäen kotitalousvähennystä.

Lastenhoitopalvelu

Lastenhoitopalvelu Oulu / 040 7264 272

Tarjoamme lastenhoitopalvelua vauvasta koulu-ikäisiin lapsiin. Lastenhoitopalvelu on lapsilähtöistä kehitystä tukevaa toimintaa perheen toiveiden mukaisesti, arjen perustoimintojen lisäksi esimerkiksi liikuntaa, pelejä, metsäretkiä ja leikkejä.

Otathan yhteyttä meihin, olipa kyseessä oma virkistyksesi, sairaan lapsen hoito tai muu lastenhoitoavun tarve. Tarjoamme palvelua niin tilapäisiin ja äkkillisiin tilanteisiin kuin säännölliseen, pitkäkestoiseen tarpeeseen. 

Tutustu hinnastoomme täältä.

Muistathan oikeutesi kotitalousvähennykseen !